Πώς να διαλέξω σωστά την κουζίνα μου;

Πώς να διαλέξω σωστά την κουζίνα μου;

Η επιλογή κουζίνας είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχει να πάρει κάποιος όταν κτίζει ή ανακαινίζει το σπίτι του.

Η επιλογή κουζίνας είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχει να πάρει κάποιος όταν κτίζει ή ανακαινίζει το σπίτι του. Καλό είναι να γίνει μια ταξινόμηση των αναγκών και των απαιτήσεων που έχουμε έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μας ικανοποιήσει και το πιο σημαντικό να γίνει ένας χρήσιμος και απολαυστικός χώρος τον οποίο να απολαμβάνουμε εμείς, η οικογένεια και οι φίλοι μας.

Κατά αρχήν στην περίπτωση καινούργιας κατοικίας καλό είναι όταν γίνονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια να έχουμε ήδη αποφασίσει και να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για τον τύπο της κουζίνας που επιθυμούμε. Θέλουμε ανοικτού τύπου κουζίνα; Θέλουμε να είναι ένας ξεχωριστός χώρος; Σε τι σχηματισμό πρέπει ή θέλουμε να είναι; Χρειαζόμαστε νησίδα ή breakfast bar; Όλες αυτές τις ερωτήσεις και απορίες είναι καλό να συζητηθούν πριν από το σχεδιασμό της κατοικίας.

Ακολούθως η διαρρύθμιση είναι ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο για την λειτουργικότητα και την εργονομία της κουζίνας. Η τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών στο σωστό χώρο, το είδος των ηλεκτρικών συσκευών που τα τοποθετηθούν καθορίζουν το σχέδιο της κουζίνας. 

Επίσης οι μηχανισμοί είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη γιατί μηδενίζουν τους νεκρούς χώρους και βοηθούν το χρήστη της κουζίνας στην ταξινόμηση και την εύκολη πρόσβαση σε τρόφιμα και σκεύη. Επίσης κάνουν την εμπειρία χρήσης πολύ πιο ευχάριστη. 

Το αιώνιο ερώτημα: Μοντέρνα ή κλασσική κουζίνα; Laminate ή επένδυση καπλαμά; Γυαλί ή ξύλο; Όλα τα υλικά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην αγορά υπάρχουν όλα τα είδη υλικών που μπορείτε να  φανταστείτε. Η κουζίνα είναι προσωπική απόφαση του κάθε ενός από εμάς και καλό είναι η επιλογή να γίνει σύμφωνα με τα δικά μας γούστα και προτιμήσεις. 

Η σωστή επιλογή εταιρείας και η καθοδήγηση από ένα έμπειρο πωλητή θα σας καθοδηγήσει για όλα τα πιο πάνω.  

FAME KITCHENS
t. 23744334
showroom@famefurnishings.com